Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.09.2015, 19:36   #7655
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yossi Podgląd Wiadomości
Czy mógłbyś sprecyzować, czym konkretnie WP 8.1 Cię irytuje i na jakim konkretnie telefonie?
Po prostu wszystko - od interfejsu - po opcje menu i wygląd oraz działanie. A najbardziej te głupie kafle.

Cytat:
Tutaj się nie zgodzę - gdyby nie Twoja awersja do WP, to byś się przekonał, że można mieć znakomity telefon z niezawodnym systemem za kilkaset PLN.
Co do Andka - jeszcze nie miałem w ręku maszyny z tym systemem, która by działała tak, jak bym chciał.
2K PLN a telefon to dla mnie kompletna głupota - w końcu to jest tylko TELEFON. Znam o wiele lepsze sposoby wydania takiej kwoty. Oczywiście rozumiem, że - jeśli ktoś mieszka w Warszawie i pracuje w korporacji, to MUSI mieć najdroższy możliwy telefon bo "keeping up appearances".
Jak pracujesz w korporacji - to telefon dostajesz... jako służbowy.
Inżynierom służbowych telefonów nie dają... wychodzą z założenia, że marketingowiec ma telefon a inżyniera wypadało by zawieść. I jak inżynier zechce zadzwonić to mu marketingowiec telefon ma udostępnić. Nie mówię tu o telefonie stacjonarnym w biurze oczywiście.
Co do głupoty, tu się nie zgodzę, cenię komfort a skoro mnie na to stać - to dla czego by nie? Nie kupuję telefonu na raty czy abonament. Więc - skoro mnie stać i jestem gotowy zapłacić za komfort pracy - to dla czego by nie?

Cytat:
I tu mnie zaskoczyłeś - nie bardzo rozumiem, w jaki sposób profesjonalista z branży IT może się obejść bez czytania i edytowania dokumentów w formacie *.doc, czy też arkuszy *.xls.
Przeglądarka CAD Nie wiem co to jest, nie znam się na aplikacjach inżynierskich (bo to ten segment - prawda?), ale obawiam się, że czytanie i obróbka projektów na telefonie to zwykła głupota i czepianie się na siłę szczegółów
A czy ja powiedziałem, że nie czytam dokumentów *.doc na telefonie. Twierdze, że mi ich Office jest zbędny - mam DocumentToGo i mi wystarcza - używany raz na ruski rok.
Co do CAD, jak sam powiedziałeś - nie znasz się. Nikt nie mówi tu o projektowaniu a podglądzie plików CAD. Wyobraź sobie taką sytuację. Jedziesz na jakąś budowę / ba nawet idziesz na halę. Kilka detalów nie pasuje. Co robisz? Sprawdzasz czy są poprawnie wykonane. Spamiętasz milion narysowanych przez siebie detali? Idziesz do biura szukać rysunków? Jak biuro blisko - to można, a jak na budowie jesteś oddalonej o 500 km... i akurat brakuje ci tego rysunku... otwierasz na telefonie i gotowe. Widzisz czy się zgadza czy nie.

Cytat:
Byłoby fajnie, gdybyś mógł przetestować przez tydzień (Uwaga - przetestować,nie KUPIĆ) jakąś taniutką Lumię w zakresie 535 - 640.
To wydatek rzędu 400~600 zł bez smyczy nazywanej "abonamentem".
Bardzo chętnie dowiem się, co tak bardzo Cię irytuje w WP 8.1 i czego w nim nie możesz dostosować do własnych potrzeb.
Nie mogę przetestować - nie będę kupować czegoś - co mnie irytuje - aby testować i się jeszcze bardziej w tym swoim przekonaniu utwierdzać.

Cytat:
No to może najwyższy czas zmienić na coś, co działa?
No i zmieniłem na S5 i jestem zadowolony. Szybciej Pentagram Monster X5 Pro / HTC Sensation, Nokia E52 / Nokia E50 / HTC Magic / N95 i wiele wiele innych

Cytat:
Ale po co - nie rozumiem - obraziłeś się Ja chciałem pogadać, że nie blokować dyskutanta
Do obrażania mi daleko - no ale skoro byki ci przeszkadzają - to jest to jakieś rozwiązanie.