Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.09.2015, 09:08   #1259
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
MS ma nie lada orzech do zgryzienia, bo wiele osób, zwłaszcza firm nie chce zrobić z Windowsa takiego czegoś. Ma być jak było, tylko nowocześniej.
Nie każdy kupuje ekran 4K żeby mieć ekstra ikonę folderu na 5 centymetrów.

M$ ma najgorzej, bo musi pogodzić zeszłe 30 lat które wciąż jest potrzebne i używane z "nowoczesnością" - dla osób lajkujących na fejsie.

Chyba trzeba się po prostu pogodzić z faktem, że desktop jako taki niektórym ludziom po prostu potrzebny już nie jest.
Zastąpiły go inne urządzenia i nie wiem czy robienie takich uproszczonych desktopów ma sens.
Po co kupować i rozkładać komputer do czegoś co może zrobić tablet 5 razy tańszy?

Robią niby dobrze, ale niestety konkurencja nie śpi i opór jest duży.
Windows RT było bardzo fajnym pomysłem - niestety ludzie narzekali że to nie prawdziwy Windows i kupować nie chcieli "bo ofis nie pójdzie". Do Angry Birds i Accuweather przecież się nadawał tak jak i Android.
Windows 8 był bardzo ciekawym pomysłem - niestety ludzie narzekali że nie wygląda jak prawdziwy Windows [fakt - przegieli z menu start, mogli zostawić jako opcję]
Windows 7 był bardzo udanym systemem ale na tablet sie nie nadaje.

Wygląda jakby ludzie potrzebowali wszystkiego do niczego i m$ jak głupi stara się ich potrzeby zaspokoić tworząc system do wszystkiego działający na tablecie z biedry i stacji roboczej...
Dobrze że mają jeszcze Intela który im robi procesory mogące czynić takie cuda

Mam nadzieję że im się w końcu uda ...

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 07.09.2015 o godz. 09:25
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post