Dyskusja: Problem z HP 8100
Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.08.2001, 17:10   #15
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
[html]
<style fprolloverstyle>

A:hover {color: #cc0000; background: "#fff000"; cursor: default; font-family: Arial; font-weight: none; text-decoration: none}

A:link {CURSOR: default; FONT-FAMILY: Arial; FONT-STYLE: normal; FONT-WEIGHT: none; TEXT-DECORATION: none}

A:visited {CURSOR: default; FONT-FAMILY: Arial; FONT-STYLE: normal; FONT-WEIGHT: bold; TEXT-DECORATION: none}

</style><BODY BGCOLOR="#171F31" TEXT="#00fF00" LINK="#00ff00" ALINK="#00ff00" VLINK="#11b7d5">

Cytat:
Piwek (09-08-2001 10:16):
Witam,
Zainstalowałem ASPI + oprogramowanie fabryczne od nagrywarki (udało mi się je pożyczyć). Przeprowadziłem testy przy pomocy specjalnego programu, który był na tym krążku (test urządzenia, test zapisu i test szybkości zapisu). Wszystko wypadło ok. Używając jakiegoś programu, który był dostarczony na tym krążku skopiowałem go (130 MB), płytę wypaliło bez problemu. Niestety nie mogłem już skopiować przy pomocy tego programu płyty 700 MB, tzn. nagrał na niej cos tak, że Neno stwierdził, że płyta jest pełna, ale winda nic na niej nie widzi. Nero 5.5.3.0 też już się przestał pluć, ale nadal nie wypala. Fireburner wywalił error wypalając końcówkę płyty. Zastanawiam się czy ten fabryczny soft nie koliduje z innymi programami, oraz czy on czasem nie ogranicza pojemności do 650 MB.
Oczywiście że fabryczny soft ogranicza pojemność do 650MB. I nic z tym nie zrobisz, trzeba używać innego np WinOnCd, Nero albo jeszcze inne. Daj znać jak poszło ze zwykłymi CD-R 650, i czy wypala u Ciebie na CD-RW.
U mnie wypala na CD-RW Infodisc (nie wszystkich), na CD-RW Verbatim (zupełnie nowa, ma 2 tygodnie). Natomiast nie chce wypalać CD-R Verbatim (niebieskie), Dysan (złote).
I jeszcze jedno: co to za program którym testowałeś urządzenie?

Pozdrawiam
[/html]