Fakt... Nawet zapomniałem o tym filmie.
Najgorzej, że reżyserem był człowiek odpowiedzialny za wszystkie do tamtej pory części Final Fantasy (chyba jeszcze maczał palce w Vagrant Story).
Mam w domu starożytne wydanie PSX extreme, gdzie naczelny RPG'owiec redakcji ("Star" chyba) wypowiadał się, że film pewnie będzie przekozacki
Co do FFVII wydaje mi się jednak, że wypuszczą i remaster i remake; kto im zabroni ?
Jak będą chcieli to nawet za 20 lat wypuszczą to samo :p (o ile będą istnieć - oni i konsole)
Remake ma wyjść dopiero za dwa lata, remaster w tym roku w grudniu. Myślę, że może chcą go wypuścić dlatego, żeby zebrać na osiołkach trochę sianka - remake będzie robiony od zera i będzie wymagał dużych pieniędzy.
W tym momencie remaster wymaga ogromnie mniejszych kosztów, bo grę mają gotową.
A co do PlayStation Now. Fajnie, że w ogóle o czymś pomyśleli, ale kiedy to będzie działać...?
Na razie jest w fazie testów w UK.
Konsola jest już drugi rok, ale brak jej czegokolwiek - nawet obsługa mediów była dodawana dopiero jakiś czas tem z aktualizacją.
Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że ta usługa będzie dobrze działać w Polsce albo, że w ogóle będzie dostępna.