Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.09.2015, 09:14   #17723
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Zabronić pieszym chodzić po zmierzchu, czy zabronić samochodom jeździć? Demkowa logika.
Masz logike pawiana. Nie powinno to dziwic bo przeciez PiS jest dokladnie taki sam.

Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Zawsze wprowadzając prawo robimy sobie na złość, bo zamiast zdrowego rozsądku (którego brak na drogach) są ograniczenia przeciwko ludziom. Sami sobie gotujemy ten los. Na paru normalnych trafia się idiota, mądrzy cierpią, idiota dalej jest idiotą (tylko płaci mandaty).
Idiotow jest wiecej niz Ci sie wydaje. To nie sa rzadkie przypadki. Jak miski stoja widoczni przy przejsciach to kierowcy jada wolniej. Dalej wyprzedzaja na przejsciach a tego robic nie wolno. Ladnie to pokazane bylo w Jedz bezpiecznie, twierdzili jeszcze, ze nie wyprzedzali przeciez bo to inny pas ruchu

Glowne problemy to mentalnosc Polakow
- ja wiem lepiej jak jezdze - szybko i bezpiecznie
- przeciez szwagier w drogowce to mi nic nie zrobia
- nie po to kupilem taka fure zeby jezdzic wolno
- mam dobre hamulce bo fura dobra, Niemiec plakal jak sprzedawal i do granicy gonil bo sie rozmyslil

Posiadanie samochodu to nie obowiazek, to przywilej. Wiekszosc kierowcow mysli, ze skoro maja auto, placa podatki to im sie nalezy autostrada przez miasto, miejsce parkingowe i wypie...enie pieszych i rowerzystow z ulic.

Niestety u nas niechronionych uczestnikow ruchu traktuje sie jak intruzow. Blad. To pelnoprawni uczestnicy ruchu a wiekszosc tego nie rozumie albo nie chce zrozumiec.

Cytat:
Napisany przez Jarson Podgląd Wiadomości
Zgadzam się częściowo z Demkiem - bez wątpienia mamy w Polsce bardzo niską kulturę jazdy jeśli chodzi o pieszych na pasach. Demek jednak chciałby od razu pałą po łbie

Po pierwsze, taki ogólny - przestańmy ślepo wierzyć, we wszystko co inni piszą i mówią. W Polsce powszechnie się trąbi "w UK pieszy ma zawsze pierwszeństwo przed autem nadane przez prawo i podkreślone w nim tysiąc czysta pińdziesiont razy" - którą to tezę właśnie obaliłem.
Bo marchewka nie dziala, trzeba kijem. Niestety.

Nie wiem, kto mowi, ze piesi maja tam pierwszenstwo w tym jUKejowie ale to nie bylem ja.

Byla kampania 10 mniej, byly inne. Gowno daly bo kierowcy maja to w dupie. Niestety. Mamy teraz rok czasu na wejscie tych przepisow, albo sie jako kierowcy ogarniemy albo wprowadza ten przepis.

Nasze wladze skutecznie sie przyczyniaja do problemu BRD, za szerokie ulice, brak fizycznych "blokad" rozwijania nadmiernych predkosci i inne kwestie.
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post