Dyskusja: Office 2016
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.09.2015, 20:31   #22
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Ich wersja jest dobra, jak robisz dokumenty dla siebie - to ok... ale jak idą na zewnątrz to nie każdy może sobie pozwolić na niekompatybilność formuł i rozwalone formatowanie... lub niekompatybilność makr w VBA - zaraz będzie przecież jest PDF - ale to ma być edytowalne... dla przeciętnej pani Kowalskiej do tego blondynki...
Standardem dokumentów jest ODF. Coraz więcej krajów wymaga dokumentów w tym formacie. To nie LO musi się dostosować tylko MS, który na od******* zrobił obsługę ODF i dodatkowo wylobbował swój format.

O ile w pracy nawet przyjemnie korzysta mi się z Outlooka mimo jego różnych dziwnych humorów, to Word czy Excel jest tak....
W Excelu najbardziej irytuje mnie obsługa csv - ich export przy zmianie separatora....Obsługa UTF...
Na szczęście tam gdzie mogę używam LO i sobie bardzo cenię.

@Jarson jeżeli tylko możesz to odłącz się od MS LO zaspokoi twoje potrzeby
Co prawda Thunderbird to nie Outlook ale większość funkcji będziesz miał - włącznie z obsługą kalendarzy. U siebie mam podpięty z Googla, ale z MS raczej nie powinno być problemów.