.
Tym razem w teście biorą udział DVD-R datex (kupione w Media Markt po PLN 15 - nie smiać się! już wiem, że przepłaciłem!

); PS2 Ripper, Thomson DTH 220 (DVD player), filmy: Cztery Pokoje i Od Brzasku Do Świtu - filmy na płytach DVD jednowarstwowych - niezabezpieczone...
Na początek uwagi:
1. Jestem sceptyczny co do płytek marki Datex (polski importer z Łodzi kupuje je na kilogramy i pakuje byle jak - choć na końcu chodzi o to czy działają, no nie?) - płytki mają kiepski nadruk (wyglądają tandetnie!), są pakowane byle jak (slim zafoliowany bez etykiety), warstwa "właściwa" wygląda jak "rozlana" przy otworze wewnetrznym płyty, jedna z dwóch płytek testowych miała od spodu mały odprysk

.
2. Filmy, które wymieniłem, nie warto kopiować bo oryginały można dostać za niewiele większe pieniądze niż te płytki DVD-R, kopie bezpieczeństwa zrobiłem tak naprawdę tylko do testów - trochę bez sensu ale na początek warto wiele rzeczy przetestować
Przy próbie kopiowania przy pomocy DVDXCOPY 1.5 program sie wiesza (w ogóle nie uruchamia się zrzut płyty na HD - po prostu nie czyta płyty - dziwne, o co chodzi?
Record Now przerobił te płytki bez problemu!
Wyniki
Kopie DVD-R czytają się bez problemu zarówno na PS2 (Ripper) jak i na Thomsonie DTH 220 -

- zgodnie z oczekiwaniami Thomson miał problemy z DVD-/+RW ale z DVD-R działa!!!
Płytki DVD-R Datex się sprawdziły (choć nadal mam mieszane uczucia) - jak narazie nie oglądałem całych filmów, choc wygląda, że jest OK).
Wnioski
DVD-R (backup filmów video) działa na Thomsonie i PS2!
Płytki Datex DVD-R działają (przynajmniej narazie) - ale choćby z przyczyn "estetycznych" więcej ich nie kupię!
DVDXCopy - o co chodzi? Dlaczego się wiesza?
C.D.N.
8) 8) 8)
.