Cytat:
Napisany przez Skywalker65
Witam
Nic się nie pokręciło. Safedisk sprawdza się jak opisano na cdrinfo poprzez skopiowanie odpowiedniego pliku i to u mnie działa na Pioneer X09T,
a w linkach od Ciebie,jest wyraźnie napisane,że jest to sprzętowe zabezpieczenie i musi być nagrywarka obsługująca takie zabezpieczenie.
Cytuję:
"Do korzystania z SecurDisk wymagana jest nagrywarka obsługująca tę technologię oraz oprogramowanie. ..."
Co do oprogramowania to oczywiście Nero,ale nagrywarka zgodnie z informacją otrzymaną poprzez Aida64 tego nie obsługuje.
A czy można zawierzyć Aida64,to nie wiem. Może jesteś w stanie polecić jakiś inny programik.
Dzięki
|
OK -zacznę od początku
Technologia SecurDisk jest dostępna tylko i wyłącznie w napędach LG - została wspólnie opracowana przez NERO i LG - od kilku lat trup , nie jest aktualizowana i stosowana obecnie w napędach -ostatnie modele LG z tą technologia są jak dobrze pamietam z roku 2009\2010 r.
NIGDY NIE BYŁA STOSOWANA W ŻADNYCH INNYCH NAPĘDACH INNYCH FIRM
Więc nie masz co się dziwić że Pioneer nie obsługuje tego..
CO do kopiowania zabezpieczeń SafeDisc\SecuRom to również prehistoria -dawno nie używane - całkowicie również zbyteczne jest sprzętowe kopiowanie wersji SafeDisc 2.xx czy starszych SecuRom w dzisiejszych czasach -darmowe programy np; Alcohol 52% zrobi to wiele razy szybciej i skuteczniej ........
Co do programów z właściwościami napędów nie są od dawna aktualizowane i nie wiadomo czy poprawnie pokazują wszystkie własności ....(NeroInfoTools, OptiDriveControl,DVDInfoPRO itp itd...)
Mój BDR-209EBK bez problemu rozpoznaje i odczytuje hybrydy -screen CDMix ( ścieżka audio + ścieżka video )