Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.10.2015, 15:40   #7
Cobros
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.03.2012
Cobros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No to ja zrobiłem to samo tylko tańszym kosztem . Mianowicie wymieniłem ten dysk na swój który miałem w laptopie i wiedziałem że jest ok . Zainstalowałem wszystko system chodził normalnie ( jak to przy 5400rpm :p ) włączam HDTune Pro załączam benchmark ( czysty system ) no i znowu spadki w zasadzie to ciągłe nawet do 1MB/s . Zgłupiałem włączyłem ATTO Disc Benchmark i CrystalDiscMark i transfery okazały się być w normie . Dodam że wcześniej podłączyłem ten stary dysk do swojego laptopa i testując go tym samym programem na tym samym systemie otrzymałem te same fatalne wyniki . Cóż podejrzewam że HDTune po prostu już jest na tyle przestarzałe że nie działa ze wszystkimi dyskami dobrze i pokazuje bzdury . Komputer w zasadzie jest brata więc oddałem mu ten swój dysk i teraz go testuje w normalnym użytkowaniu .

Ps Dodam tylko że te wszystkie dyski były od Hitachi więc może ma to jakieś znaczenie. Do swojego laptopa też dokupiłem właśnie Hitachi ( tylko większy ) z ciekawości sprawdzę czy HDTune na tym nowym też będzie takie bzdury pokazywał w benchmarku .
Cobros jest offline   Odpowiedz cytując ten post