Lg Gce-8320b
Witam, przyznam się iż to co mówicie o tzw. przez was "palnikach" jest dla mnie czarną magią. Nie zmienia to jednak faktu iż zaciekawił mnie artykuł dotyczący "podkręcania" w/w nagrywarki. Jednak wiedza na ten temat którą posiadam jest znikoma stąd też pojawiają mi się następujące pytania. Na wstępie chciałbym zaznaczyć iż zapoznałem się z procedurą upgradu owego palnika, niestety po przeszukaniu forum i zapoznaniu się z postami dotyczącymi tego zagadnienia z lekkim zdziwieniem dowiedziałem się że posiadany firmware mojej nagrywarki określany jest jako bardzo stary bo posiada oznaczenie 1.01 - sprawdzony w EasyCD 5 Platinum. Następną sprawą jest układ na jakim może się opierać moja nagrywarka, nie mam bladego pojęcia czy jest to ATMEL czy może SST, czy jest możliwość tego sprawdzenia? W procedurze upgradu w/w nagrywarki mowa jest o firmware 1.04, a dokładnie o ewentualnym powrocie z upgardu do właśnie tej wersji. Zatem, jeśli posiadam firmware 1.01 to czy możliwe jest dokonanie owego zabiegu? czy może powinienem najpierw dokonać zmianu firmware na 1.04 - jeśli tak to prosiłbym o info gdzie można go zdobyć, bowiem w dziale Bios nie znalazłem go. Natomiast jeśli jest to możliwe z poziomu 1.01 to czy po ewentualnym powrocie do wersji z przed upgrade firmware zostanie ten sam czy może zmieni się na 1.04?
Prosiłbym o ewentualną pomoc.
Pozdrawiam