Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.04.2003, 16:31   #9
sampajo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.05.2002
sampajo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
Mysle ze Pali ma racje, po prostu twoj procek jest troche za slaby na nagrywanie 12x audio z mp3 w locie, zmniejsz do 8x i powinno byc OK. Jesli jeszcze zmieniasz mu cos w filtrach to ma jeszcze wiecej do przeliczania. Mozesz tez wczesniej przerobic to na wavy i wtedy wypali ci to bez klopotu nawet na wiekszej predkosci, tyle ze nikomu sie nie chce tego robic - mnie rowniez. Przy oddzielnej dekompresji do wav, chocby w nero, mozesz zaobserwowac szybkosc z jaka to robi i w ten sposob poznasz ile mozesz dac mu predkosc do palenia w locie. Dziwna troche sprawa z tym komunikatem write error, nie powinien wyskakiwac jesli nie wylaczales burnproofa w opcjach nagrywarki i plyta powinna sie dobrze nagrac tyle ze odpowiednio dluzej.
PS Oczywiscie wszystko inne co ma wplyw na obciazenie procka, np antywiry czy inne pracujace w tle rowniez ma wplyw na szybkosc dekompresji mp3 do wav a tym samym na stan bufora podczas wypalania.
Po pierwszę nie wydaje mi się żebym miał za słaby procek do nagrywania 12X Audio w locie (nagrywałem wcześniej bez problemu na win 98 oraz również na XP-problem wystąpił niedawno!!).
Jeśli chodzi o filtry to nic tam nie zmieniam. Jesli chodzi o "write error" to będzie wyskakiwał bo jak zauważyłeś wyżej mam nagrywarkę LG 12/8/32, która nie posiada funkcji "BURNPROOF`A".
Jeśli chodzi o antiwirusy to ta kwestia też odpada bo posiadam go od dawna i wszystko było ok!, oczywiscie Kazaa itp. programy nigdy nie mam wlaczonych podczas nagrywania, ale dzięki za wypowiedź pokombinuje troche!!
Pozdrawiam