mgit@ Jeśli uważasz że to może pomóc to jutro pobawię się tym Ubuntu .

Mówisz że zwykłe LiveCD wystarczy ? Powiem szczerze że w temacie Linuxa jestem zielony . Trzeba tam jakieś sterowniki będzie instalować ?
grzeniu@ Sprawdzić w innej sieci z pewnych względów będę mógł dopiero jutro lub po jutrze . Żeby sprawdzić "po kablu " to przyznaje się bez bicia nie pomyślałem .

Czasem człowiek na te najprostsze patenty ciężko wpada . Aczkolwiek nie wiem za bardzo co by to miało mi pomóc ? To że sieć wi-fi działa na pewno wiem mam jeszcze 2 komputery w domu połączone po wi-fi właśnie i one działają bez zarzutu komputer połączony kablem też .
No chyba że chodzi o te ograniczenia aczkolwiek do tej sieci było podłączone już dużo więcej urządzeń niż teraz i hulało . No chyba że Netia coś po tej awarii
"obcięła " . Mogli by to zdalnie zrobić ?
Dodam że router jest mój ( model już podałem ) bo ten Netia Spot cały przez 3 godz nie chciał się połączyć w końcu wkurzyłem się i podłączyłem swój z powrotem . Choć według serwisanta to on był winny to połączył się od razu bez problemu .
Uprzedzając pytania na routerze nie jest włączone filtrowanie MAC . Szyfrowanie AES . Typ Uwierzytelniania WPA2-PSX .
To chyba wszystkie informacje które przyszły mi do głowy .
ps A bym zapomniał karta wifi TP Link TL-WN821N po instalacji sterowników działa na laptopie dobrze ( ale chyba nic w tym dziwnego )