Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.10.2015, 16:35   #5
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez - Deckard - Podgląd Wiadomości
Zrobisz samemu będziesz żałował , nie wyjdzie Ci tak dobrze jak firmie - sam to przerabiałem i do dziś w brodę pluje
poszukaj jednoosobowej firmy z twojej okolicy, wyjdzie najtaniej , z okolicy Chorzowa mogę Ci polecić dwóch fachowców ,
wycena kuchni dla mojej mamy :
-w znanej firmie kuchnia 10k ,
-u jednego z fachowców 6,5k

wiec warto się rozeznać, ale nie rób sam nawet nie wiesz 'ile po drodze' baboli wyjdzie
krzywizn ,poziomowania itd
Chorzów - to dosyć daleko, jakieś 269 km za daleko

Jak coś to bliżej mi do Legnicy / Wrocławia będę szukać.
Właśnie się tych krzywizn obawiam... znając swoje zdolności do obsługi wyrzynarki albo piły... to nic dobrego by z tego nie wyszło...

Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Na gotowcach? Jak masz tyle szczęścia, że jakiś gotowiec wejdzie ci w miejsce które masz do zagospodarowania i w dodatku spełnia twoje wymagania funkcjonalno-estetyczne. Rzadka rzadkość...

Więc albo firma, która zabuduje ci pomieszczenie za ciężki pieniądz, albo własna realizacja - jest to jak najbardziej wykonalne, trzeba się tylko trochę rozeznać w okolicznych firmach. Dlaczego okolicznych? Bo transport wielkich i ciężkich gabarytów sporo kosztuje.

Ja wcześniej korzystałem z usług Juana (przycięcie formatek), ale ostatnio stali się oni dla detalistów mocno niekonkurencyjni - nie chce im się już ruszyć tyłka dla przycięcia paru płyt, a jak ostatnio powiedzieli mi, że dla jednej formatki muszę zamówić całą paletę, to się pożegnaliśmy. Znalazłem drugą firmę działającą na rynku wawy i okolic, Mazi, dzięki której zrealizowałem swój ostatni projekt zabudowy za ca. 40% ceny proponowanej przez inne firmy. Fajnie wyszło
O ile półka na książki - to jeszcze z gotowców by się coś znalazło, ale nie spełnia to mojej koncepcji w 100%

Co do szafy - to lipa totalna, za cholerę z gotowców nic sensownego nie znalazłem, a jak już było coś fajnego to albo za małe albo za duże... więc gotowiec szafy - to bardzo ciężki temat...

Czyli wychodzi na to, iż nie ma co kombinować... dopieścić projekt i szukać firmy co mi to dotnie na wymiar

No to idę rozsyłać zapytania ofertowe do okolicznych firm