|
2500 to przesada. Nie wiem, co musiałby miec telefon, żebym brał pod uwagę taką cenę. Chociaż w zasadzie.. nigdy bym jej nie brał. Tyle mogę dać za komputer, ale nie coś, co ma służyć przede wszystkim do dzwonienia.
Jeśli chodzi o baterię, to właśnie nie planuję mieć żadnej synchronizacji na bieżąco (może z Facebookiem i Skype, ale i to nie wiem - na pewno nie z żadnymi kontami pocztowymi). Nie chcę się uzależniać od urządzenia moblinego i tym bardziej nie chcę, żeby mnie rozpraszało w wybranym przez kogoś czasie - to ja decyduję, kiedy będę sprawdzał wiadomości (i tym samym nie jest to zbyt często w ciągu dnia). W zasadzie użytkkowanie to przede wszystkim dzwonienie (umiarkowane), sms-y, no i swobodny dostęp do internetu. Jak najbardziej przyda się dobry aparat (ale dobry jak na telefon - nie ma to zastąpić normalnego, bo i nie uważam to za możliwe) i jeśli będzie też dobry odtwarzacz muzyki ( i jakość dźwięku), a Sony podobno taki ma, to fajnie. No i możliwie długo trzymająca bateria.
Z alternatyw patrzyłem na Motorolę, ale X (czyli chyba 5 cali, w każdym razie dość dobrze wizualnie mi pasowała), ale raczej odpada ze względu na właśnie baterię i widziałem też narzekania na aparat. A szkoda, bo ma kilka fajnych rzeczy (sprawdzenie powiadomień przesuwając rękę nad telefonem, czy niezłą obsługę głosową - swoją drogą ciekawe, czy w zwykłym androidzie można coś takiego zrobić).
Podoba mi się też wstępnie (ale chciałbym zbaczyć dokładniejsze testy) One Plus X.
Na pewno nic większego niż 5 cali, a jeśli 5 to z tych mniejszych gabarytowo.