Cytat:
2500 to przesada. Nie wiem, co musiałby miec telefon, żebym brał pod uwagę taką cenę. Chociaż w zasadzie.. nigdy bym jej nie brał. Tyle mogę dać za komputer, ale nie coś, co ma służyć przede wszystkim do dzwonienia.
|
Smartfon to nie tylko telefon - to mały komputer. Kiedy w końcu zaczniecie tak na to patrzeć? TO nie czasy Nokii 3310...
Jeżeli Tobie potrzebne jest coś do dzwonienia, to faktycznie zakup smartfona mija się z celem.
Cytat:
Jeśli chodzi o baterię, to właśnie nie planuję mieć żadnej synchronizacji na bieżąco (może z Facebookiem i Skype, ale i to nie wiem - na pewno nie z żadnymi kontami pocztowymi). Nie chcę się uzależniać od urządzenia moblinego i tym bardziej nie chcę, żeby mnie rozpraszało w wybranym przez kogoś czasie - to ja decyduję, kiedy będę sprawdzał wiadomości (i tym samym nie jest to zbyt często w ciągu dnia).
|
W Androidzie można globalnie wyłączyć autosynchronizację lub jeżeli chcesz to w danej aplikacji (o ile na to pozwala) - GMail oraz Inbox od Google akurat tak.
To Ty wtedy decydujesz kiedy ma Ci sprawdzić pocztę. Osobiście wolę*mieć włączoną na bieżąco.
Cytat:
Z alternatyw patrzyłem na Motorolę, ale X (czyli chyba 5 cali, w każdym razie dość dobrze wizualnie mi pasowała), ale raczej odpada ze względu na właśnie baterię i widziałem też narzekania na aparat. A szkoda, bo ma kilka fajnych rzeczy (sprawdzenie powiadomień przesuwając rękę nad telefonem, czy niezłą obsługę głosową - swoją drogą ciekawe, czy w zwykłym androidzie można coś takiego zrobić).
|
U siebie mam aplikację AcDisplay (OpenSource), która działa prawie jak Motkowe Active Display -
https://play.google.com/store/apps/d...cdisplay&hl=pl
Aplikacja wykrywa kiedy wyciągasz telefon z kieszeni i jeżeli masz nieprzeczytane powiadomienia, to Cię o tym informuje bez potrzeby odblokowania urządzenia - pojawia się ładny ekran z powiadomieniami.
Jeżeli się chce to można sobie i sterowanie głosem zrobić:
W HTC bym nie szedł bo mają w dupie klienta - ciężko z aktualizacjami.