Dyskusja: Który smartfon ?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.11.2015, 15:59   #163
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Ciekawie to wygląda. W Moto X wydawało się to być jeszcze praktyczniejsze (poszukam potem przykładowego filmiku), ale dobrze wiedzieć, że i tu jest taka możliwość. Bo akurat to mi się dość spodobało

EDIT:

Na szybko więc nie najlepszy przykład, ale krótko wspomniane:
AcDisplay ma też tę funkcję z tylko, że tutaj to nie działa "tak szybko". Rękę muszę trzymać ok 3-4 sekund aby pokazało się powiadomienie z AcDisplay. W Moto wystarcyz machnąć ręką nad czujnikiem.
Być może tam czujnik działa non stop lub w mniejszych interwałach sprawdza?
Tak czy inaczej AcDisplay też to ma.

Cytat:
4:15 i 4:50 - bardziej omówienie niż przykłady zastosowania sterowania głosem. W jednym filmiku było to znacznie szerzej opisane i muszę przyznać, że tak jak nie przekonują mnie tego typu 'gadżety' tak tu nawet widziałbym często zastosowanie (budzik, nawigacja w samochodzie, wybranie numeru podczas jazdy itp.). Tu akurat spodziewałbym się, ze jest to możliwe z użyciem aplikacji podanej wcześniej? (jeśli w ogóle w Motorli jest coś więcej..)
AutoVoice + Tasker i można się ponieść marzeniom...

Cytat:
Ja mam nadzieję jeszcze nie szybko

Mimo, że uważam się za świadomą osobę, widzę jak czasami bezrefleksyjnie zaczynam coś klikać na komputerze i zlatuje mi godzina, czy dwie (na szczęście rzadko). Przy tym jak napięty kalendarz mam w ostatnich miesiącach, gdzie właściwie każda godzina jest zaplanowana (i niezrealizowana.. jest zwykłą stratą pewnych planów, czy rzeczy, które trudno potem nadrobić), to jest coś, do czego zdecydowanie nie chcę dopuszczać. A patrząc na osoby już po prostu uzależnione od telefonów.. to zdecydowanie coś, co nie jest mi potrzebne.

(jednocześnie wiem po co decyduję się na smartfona - niektóre rzeczy są mi potrzebne i chcę z nich korzystać - ale na swoich warunkach)
Dla mnie sprawdzenie poczty w chwili kiedy akurat mam przerwę jest lepsze niż siadanie do tego specjalnie w domu.
Pokazanie się powiadomienia z danego programu nie znaczy, że masz je natychmiast sprawdzić