Dyskusja: Dump pamięci Nand
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.11.2015, 17:05   #8
Spaid
Data rejestracji: 06.10.2015
Spaid w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dumpa zgrywałem kilkakrotnie multimanem. Za każdym razem wychodzi jeden plik o wadze 239 MB z końcówką NANDBIN. Soft jaki aktualnie posiadam to 4.46 Rogero Cobra tak jak opisałem w poprzednim temacie. Niestety nie wiem czy tollbox sobie poradzi z dumpem na tym sofcie. Toolbox jest zaprorejktowany specjalnie do softów Rebuga i w innych softach niektóre opcje ma zablokowane.Czytałem że jest ten błąd ale nie kumam za bardzo o co z tym chodzi. Z dumpa chce wydobyć nr idps,psid i porównać z innymi które sprawdziłem programami psnpatch,webnanmod i w informacji o systemie multimana. Na zagranicznych czytałem że jest tzw metoda DEX2CEX Without CEX Flash http://www.ps3hax.net/showthread.php?t=45455. Ogółem znam słabo angielski więc cała operacja jest dla mnie nieco skomplikowana a nie wiem czy musze koniecznie ja stosować jeśli chce tylko wydobyć idps,psid z dumpa.

Berion ten program o którym wspomniałeś jest na forum ?? Czy na stronie głównej cdrinfo ?? Mógłbym prosić o nazwe lub link do tego programu ewentualnie podobnego tematu ??

Ostatnio zmieniany przez Spaid : 11.11.2015 o godz. 17:42
Spaid jest offline   Odpowiedz cytując ten post