|
To też trochę indywidualna sprawa, ale.. dla mnie to taki, z którego zdjęcia nie będą się od razu nadawały do wyrzucenia.. A jak patrzę na niektóre sample - niestety także z Xperii - to dokładnie takie mam wrażenie.. Trochę szczegółów, mało artefaktów, kolory.. myślę, że da się ustawieniami odpowiednio dopasować, w miarę działający autofocus (a w zasadzie nawet i bez niego bym się obszedł). Po prostu coś, co w dobrą pogodę, w jasny dzień w miarę zastąpi podstawowy kompakt. To wszystko. Na wszystko inne ma bezlusterkowca.
Oglądałem dzisiaj Motorolę X Play.. Z wyglądu ok, duża jest bardzo.. chyba za bardzo choć oglądałem pod kątem, żeby jednak się do tego przymierzyć. Kształt jednak robi swoje i to się i tak dość wygodnie trzyma (używanie to inna sprawa, trudno na szybko ocenić).
Ale.. co mnie bardzo - na minus - zaskoczyło, to responsywność. Bawiłem się kilkoma Samsungami, Xperią, jakimś Asusem.. wszystkie działały płynnie i przyjemnie. Motorola nie.. Na tyle, że jak przeglądałem zdjęcia to wielokrotnie musiałem po kilka razy 'muskać' ekran, żeby zdjęcie si przerzuciło. I było to niestety bardzo irytujące. Telefon nie miał żadnych widocznych uszkodzeń, w menu zresztą zwyklle działał dobrze, ale na przykład wysunięcie ekranu ustawień już też nie do końca działało, podobnie jak np. przesunięcie okien uruchomionych programów - często zamiast przesunąć któryś się po prostu uruchamiał Szczerze mówiąc to ta obsługa była wybitnie męcząca.. Może jakieś uszkodzenia, ale musiałbym to dokładnie sprawdzić, bo takiego telefonu bym się szybko pozbył..
A.. i przy przeglądaniu zdjęć.. praktycznie przy każdym konieczność odczekania około sekundy, żeby zdjęcie się wyostrzyło (powiedzmy 'doczytało'). Przy tym przyznam opadają mi ręce.. Telefony i wydajności niezłych komputerów stacjonarnych sprzed kilku lat, a nie są w stanie płynnie wczytać przeglądanych zdjęć.. Miałem to przy wyborze tabletu i dlatego ostatecznie wybrałem iPada, ale naprawdę.. liczę na to, że coś takiego jak płynne przeglądanie zdjęć jest na dzisiejszych telefonach możliwe.. (i.. ma nadzieję, ze z tą Motorolą jednak coś bylo nie tak..)