Cytat:
NEROn (11-08-2001 22:44):
jeżeli po prostu "nawaliłeś" win98 na Me to objawy są normalne
jeśli zaś formatowałś dysk i istnieje taki problem to albo źle go zainstalowałeś albo źle skonfigurowałeś
|
Prośba do wszystkim obytych z komputerami - nie piszcie gościom którzy jeszcze nic nie umieją lub umieją mało że do reinstalacji Windowsa lub jego zmiany na całkiem inną wersję potrzebny jest format dysku C: bo to ich tylko w błąd wprowadza - ja rozumiem ze wtedy ma się 100% pewność że niczego nie pozostawią po starym Windowsie ale niech się uczą to robić bardziej profesjonalnie.
Dlatego ja napisze że aby zmienić Windowsa z ME na 98 wystarczy skasować tylko pliki z katalogu głównego ( np. msdos.sys autoexec.bat itp ) , katalog Windows, Program Files, Restore - tyle - wycinasz je w DOSie - ale ktoś zapyta w jakim dosie skoro Win ME nie ma dosu ? - robisz u kumpla dyskietkę startową z Win98 i z niej startujesz . Potem np. Norton Commanderem wycinasz to o czym pisałem i instalujesz nowego Wina posiadając przy tym wszystkie swoje dane na dysku w stanie nienaruszonym - bo w przypadku formatowania C: musiałbyś je oczywiście gdzieś na bok skopiować :-)
W przypadku zmiany Win 98 na Win 98 wycinasz to samo ale bez katalogu Restore który po prostu nie istnieje w Win 98.
NERON nie obrażaj się - nie chciałem ci dogryźć ale tylko wytłumaczyć o co chodzi - OK ? :-)