Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.11.2015, 14:55   #11
SAAREMA
Data rejestracji: 21.11.2015
SAAREMA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziękuje za szybką odpowiedź.
Temat umieściłem tutaj, bo to będzie problem dla każdego użytkownika zmieniającego platformę sprzętową. Wybór nowej nagrywarki, chociaż ważny, nie załatwia wszystkiego. Wiem, że pod Win XP, problemów jest mniej, ale na dłuższą metę, tak już się nie da. Wrzuciłem temat tutaj, ponieważ sądzę, że może ktoś jeszcze pochwali się nabytkiem, który dobrze działa pod Win z64. Prócz tego forum, praktycznie nie ma żadnych informacji. Na wstępie wybrałem urządzenia firmy Startech, nie dlatego, aby ją reklamować, tylko dlatego, że ma dość dużo komentarzy użytkowników na Amazonie.

czary2mary
Tak, takie nakładki byłyby rozwiązaniem najlepszym. Spróbuję się rozejrzeć za nimi.
Co do napędu Pioneera, podobnie jak wykorzystania starszych napędów upieram się przy nich dlatego, że mają bardzo dobrą korekcję błędów zapisu i odczytu w porównaniu do dzisiejszych nagrywarek. Niestety, po kilkunastu latach okazuje się, że trzeba robić kopie zapasowe płyt, których oryginał posiadam i nie chcą odtwarzać się w stacjonarnym odtwarzaczu. Płyty się degradują i bez dobrej korekcji nie ma dobrej kopii.
SAAREMA jest offline