Z przykrością stwierdzam, że wszystkie serwery FTP na PS3 są dziadowskie, a jeszcze jakby tego było mało, sprawę dobijają fw od bodajże 4.11 gdzie CellOS opóźnia operacje systemu plików i do tej pory Sony nie kwapi się tego naprawić (i już raczej nigdy nie naprawi... chyba że to taki ficzer miał być...).
Podstawowe pytanie jakiego serwera FTP używasz. Różne, różnie działają. U mnie (CECHL04) najlepiej radził sobie OpenFTP Server v1.2, ale to już antyk. Obecnie używam tego z webmana wbudowanego w Rebuga z poziomu VSH. Ujdzie w tłoku, ale jak go obciążysz pierdylionem plików to zerwie połączenie... M.in dlatego warto używać *.iso a nie gołych ripów z płyty.
Cytat:
BTW: Istnieje możliwość konfiguracji dwóch połączeń w PS3? Jedno przewodowe do FTP, a drugie bezprzewodowe do łatek?
|
Nie, choć coś mi się kojarzy że DEX fw miały możliwość konfiguracji dwóch osobnych połączeń dla kabla i wifi (nie tak jak obecnie w CEX fw, że są dwa ale używać naraz można tylko jednego). Ale pamiętam to jak przez mgłę, być może nawet mi się tylko przyśniło.