,
No cóż - jeszcze raz. Po przerwie - ale ostatnio Forum nie chodziło...
Dalej testowałem nagrywarkę DRU 500 A z różnymi płytkami (DVD-/+R/RW TDK, Verbatim, Emtec -na razie moje ulubione); soft: Record Now i DVDXCOPY 1.5; sprzęt PS2 (ripper), Thomson DTH 220 - a pod nóż szły różne filmy i gry PS2

....
Gry PS2
Napiszę tak: jakiekolwiek płytki używałem, jakikolwiek soft do nagrywania (bez przesady na razie tylko dwa programy ^_^, a do gier PS2 to tylko Record Now ), czy to filmy DVD czy gry PS2 - wszystko chodzi jak złoto !!!!!!
Filmy
Niestety moje nadzieje na lepszą pracę Thomsona z DVD-R i DVD+R zostały rozwiane!
Myslę jednak, że to może być wina softu (lub samego playera).
DVDXCOPY 1.5 - niestety, nie mogłem skopiować filmów niezabezpieczonych (jednowarstwowych) jak również niezabezpieczonego filmu dwuwarstowego DVD (czy FOTA zabezpiecza przed nagrywaniem czy tylko przed przegrywaniem via kabel?). W obu pryzpadkach objawy te same - soft rozpoznaje płytę i wyświetla informację o zawartości (a nawet podziale płyty 2-warstwoej), po wciśnięciu "utwórz płytę" nie czyta jednak płyty - napęd nie pracuje - i się wiesza.....
Czy ktoś może wie o co chodzi?
Jak wcześniej pisałem te same filmy jednowarstwowe skopiowane przez Record Now (na Datexach :o ) chodzą dobrze nawet na Thomsonie... Muszę to jeszcze sprawdzić!
Wnioski
1. Kocham PS2! Robi wszystko! Na wszystkim! - na pewno z Ripperem

. Jeśli macie kupić jakiś wszawy odtwarzacz DVD video lepiej kupcie od razu PS2 - przecież można na nim grać też w gry, no nie?^_^ !
2. DVDXCOPY - coś jest nie tak i nie potrafię sobie z tym poradzić - chyba trzeba sprawdzić też inny soft - chodzi o filmy niezabezpieczone przed skopiowaniem !!!??/
3. Emtec to fajne płytki choć trochę drogie - DVD-/+R ca PLN 15, a DVD-/+RW ca PLN 20 za sztukę - Media Markt Wawa.
4. Sony DRU 500 A - na razie jestem zadowolony - choc brak kompatybilności z moim Thomsonem mnie martwi
CDN
8) 8) 8)
.