Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.01.2016, 19:09   #572
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez blackened2687 Podgląd Wiadomości
czary2mary, spróbuj rozwiązać ten problem w taki sposób:

Wyrznij kawałeczek twardego cienkiego plastyku, rozepnij zamek konektoru i wstaw go nad kablem silnika - tak, żeby konektor uchwycił się bardzo sztywnie, żeby przycisk kontaktów kabla był bardzo mocnym. Jeszcze dawno odremontowałem w taki sposób 2 szt. LiteOn i 1 szt. Optiarc. Jak materiał wykorzystałem ochronny plastikowy list z starego niesprawnego zasilacza ATX.

Zobacz ilustrację jak to zrobiłbym:
@blackened2687

Nie w tym miejscu był problem -taśma złamana jest w miejscu na foto przy końcu usztywnienia montażowego...
Zrobiłem\skleiłem to na razie bardzo delikatnie klejem przewodzącym prąd oraz dokładnie zaizolowałem i usztywniłem w miejscu w którym był problem z połączeniem ..... na razie działa ale muszę mieć na uwadze poszukiwanie takiego silnika na zapas ....strasznie ta taśma delikatna a najgorzej że powykręcana i pod kątem podłączana

Pioneer BDR-209\S09 BD-R x16-2016-01-01_19-00-44.png

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post