Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.01.2016, 01:20   #1
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster

Data rejestracji: 05.04.2005
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Kopia dysku w tablecie

Potrzebuję zrobić backup całego hdd w tablecie. Tablet z prockiem x86, Windowsem 8.1. Całość działa na UEFI ale nie mogę przełączyć na Legacy, ani wyłączyć Secure boot (brak takowych opcji w biosie). Standardowo myślałem, że Ghost 11.5 da radę - odpaliłem go z poziomu konsoli ratunkowej Windowsa (wiesz poleceń) ale Ghost nie widzi mi partycji Recovery (na dysku są 3 partycje: boot, Windows, Recovery) i kopiując cały dysk kopiuje tylko dwie pierwsze partycje (co i tak jest dziwne bo przy maksymalnej kompresji obraz zajmuje niecałe 2GB). Ktoś zna jakieś alternatywy? Z EFI Shell bootowałem Clonezille ale ona z kolei nie widziała mi karty SD, na którą chciałem zapisać obraz. Z EFI Shell bootowałem też GParted i Parted Magic - obydwa "stawały dęba" przy bootowaniu. sypiąc errorami (albo i nie).

(dział komputery a nie tablety, gdyż dotyczy architektury x86 i Win8 ;P ).

Ostatnio zmieniany przez szczuru : 08.01.2016 o godz. 01:24
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online