Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.01.2016, 02:00   #6
szczuru
eŁDeZet Ma(j)ster

Data rejestracji: 05.04.2005
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
W tablecie nie ma HDD, jest właśnie eMMC. ;]

Ubuntu odpalisz na włączonym SB, a ten z kolei ma w repozytoriach partclone lub od biedy ntfsclone.

Spróbuj jeszcze tę kartę sformatować na EXT4. Od którejś wersji na kilku komputerach nie chciała widzieć pendraka na NTFS i pomógł dopiero EXT4.
Właśnie o tym myślałem, nawet przed chwilą pobrałem Xubuntu ale to już zabawa na jutro

Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
A sprawdzałeś TrueImge?

Jak się uda, zawsze można przywracać z poziomu Windows - sam zresetuje się i uruchomi co trzeba. Teoretycznie powinno zadziałać.

Skoro możesz odpalić CloneZilla (która wykorzystuje Linux'a) to i odpalić TrueImge. Brak zapisu na kartę pamięci na pewno związany jest z brakiem sterownika. Więc teoretycznie TrueImge wersja bazująca na Winie powinna ruszyć. Ewentualnie jak będą problemy - to można jej zaplanować sterowniki od tabletu (wyciągając je z systemu tabletu).

Ewentualnie Acronis True Image Cloud - niby ma wsparcie dla tabletów.
Ok, też obadam To pierwszy mój sprzęt z UEFI - człowiek non stop się uczy