Dyskusja: Emulacja na PC
Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.01.2016, 02:13   #56
Zebir
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.02.2011
Zebir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Właśnie wyszedł PCSX2 1.4.0 po ponad dwóch latach i szczerze powiedziawszy jestem zawiedziony. Te same graficzne bugi które nękały jaka i daxtera od pięciu lat wciąż sobie siedzą. No w tym tęmpie chyba nigdy nie osiągniemy precyzyjnej emulacji ale nie ma co chłopaków winić rzekomo architektura ps2 jest dość skomplikowana.

Z innych emulatorów mamy jeszcze playa! który jest we wczesnym fazie rozwoju więc nadzieja jakaś jeszcze pozostaje. Co jest ciekawostką oparty jest na HLE i developer wydaje się wiedzieć co robi.

A co do tego launchera to masz racje - przestałem korzystać po miesiącu, za duzo jest z nim yebania nic nie przebije zwykłych pokatologowanych folderów

A higan wyczytałem od developera że dekompresja i ogólne zostosowanie "game folderów" jest wymagana do 100% kompatybilności z grami a taki od początku był jego cel. Ogólnie dużo się udziela na redditcie r/emulation i bardzo ciekawie się jego posty czyta, prawdziwy deweloper-fanatyk

Btw, niech ktoś usunie tego dubla który mi się zrobił z tym zdjęciem bo samemu nie moge tego edytować.
Zebir jest offline   Odpowiedz cytując ten post