Cytat:
Proton napisa***322;(a)
Ja bym Ci polecił kartę Sapphire Radeon 9100 64MB. Posiada złącze DVI, bardzo dobra jakość obrazu, we wszystkie obecne gry spokojnie na tym pograsz (i to przy "wysokich" ustawieniach). Karta też się bardzo ładnie kręci (spokojnie idzie na taktowaniu, jak oryginalny ATI).
Szczerze powiedziawszy, to do tej karty, to masz nawet trochę za słaby procesor. Co nie stoi oczywiście na przeszkodzie zakupu jej.
W Gliwicach taka karta kosztuje obecnie ok. 400zł, więc wydaje mi się, że cena jest naprawdę rewelacyjna w stosunku do wydajności, jaką ta karta oferuje. Na korzyść Radeon'a 9100 (8500) w porównaniu do konkurencji przemawia z kolei to, że jest bardziej zaawansowany technologicznie od GF3.
Nieprawdą i mitem jest, że występują konflikty z uruchamianiem gier na kartach ATI. Kiedyś, owszem, tak było... ale w zamierzchłych czasach 
Pozdrawiam
|
Czyja wiem czy aby na pewno mitem?
jestem (nie)szczesliwym posiadaczem 8500 firmy xpower ze 128 mb pamieci .karta jests h***owa bo ma totalnie kaszaniaste pamieci (5ns)i pracuja na 380 MHz czy jakos tak , ale 7500 Marków niejest złe . Chodzi o to ze prawie każda gra mi sie włacza na 2 sekundy i powrót do pulpitu (mam catalyst 3.2), i naprawde trudno ja z tamtad przywrócic .karty ATI maja jakieś problemy z grami EAGames? w Windowsie XP sypie mi bluescreenami przy nfs: hp2. i cała reszta innych gier po chwili jest w pasku.To jakies konflikty pomiedzy płyta która jest na chipsecie nvidii, nForce2 EPOX 8rda+

Please help!!!