Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.08.2001, 23:33   #4
black.devil
Gość

Nie przejmuj się opiniami takimi jak ta powyżej (dot Plexa - Razor). Sorry ale nie podoba mi się jak ktoś wskazuje jeden konkretny model nagrywarki (w dodatku dość luźno związany z treścią posta) jako 'ten jeden jedyny'. Nie zrozumcie mnie źle, uważam Plextory za znakomite nagrywarki ale NICZYM im nie ustępują a czasem nawet przewyższają TEACi, Ricohy, YAMAHY czy nawet takie Sony. Plex 24x jest dobry jak ktoś nagrywa po 100 CD/dzień. Jak nagrywa 1-5 CD tygodniowo to po jasną cholere mu coś takiego ? Przecież taki sprzęt się u niego zmarnuje. A teraz do rzeczy - z modeli które wymieniłeś ja osobiście od razu odrzuciłbym TDK i próbował podjąć trudną decyzje który z pozostałych, przypuszczam że wybrałbym TEACa bo jest to marka zdecydowanie popularniejsza niż Ricoh (chociaż niektóre TEACi są budowane w oparciu o chipy Ricoha). Sam posiadam TEACa W58E (ten który wymieniłeś jako 8x8x32x) i powiem tyle - BurnProof nie jest mi potrzebny. Odkąd ją mam spaliłem ok 8-10 płyt i wszystkie ewidentnie z mojej winy...
Co do SD2 to pojawił się programik który 'naprawia' obrazy płyt SD2 zrobione CloneCD tak, żeby po nagraniu łorkowały. Czy działa ? Pewnie tak. Sprawdze przy najbliższej okazji. A tak wogule to jedyne nagrywarki jakie na bank poradzą sobie z SD2 to ACERy a tych to ja bym nie polecał...