Dyskusja: Emulacja na PC
Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.02.2016, 00:21   #73
Zebir
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.02.2011
Zebir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartek^ Podgląd Wiadomości
Wyszedł nowy ePSXe (2.0). Wg testów na EmuGenie jest to obecnie najdokładniejszy emulator PS1.*

*Jeśli sobie odpowiednio skonfigurujesz wtyczki. ;-)
Do mednafena nadal się nawet nie umywa - uwierz mi to jest szajs godny PCSX2 z tym że tutaj mamy wybór a w przypadku emulacji PS2 już niestety nie. Te testy są nie chce mówić nie rzetelne ale raczej nie do końca wyczerpujące.

Jeśli chodzi o emulacje PSX to tylko Mednafen ewentualnie XEBRA. Ten pierwszy nie ma GUI więc najlepiej odpalać poprzez RetroArch (którego core został dodatkowo ulepszony o dodatkowe funkcje takie jak zwiększona natywna rozdzielczość, gte accuracy, widescreen hack) a ten drugi ma takie swoje bardzo prymitywne, którego lepiej gdyby chyba nie było. W dodatku z tego co mi wiadomo nadal nie wspiera plików .cue co jest trochę kłopotliwe bo żeby większość gier działało proprawnie trzeba za każdym razem mozolnie montować każdy obraz gry z osobna. Z początku myślałem że XEBRA jest najlepszy ale po daniu szansy i wypróbowaniu Mednafen-a od razu zmieniłem zdanie. Jednak emulatory skupiające się na prezycji to zupełnie inna bajka.

Swoją drogą coraz częściej korzystam z RetroArch-a który ostatnimi czasy robi ogromne postępy i ma szansę stać się najlepszą platformą do emulacji.
Zebir jest offline   Odpowiedz cytując ten post