Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.02.2016, 12:33   #1
incredible
Data rejestracji: 25.02.2016
incredible w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
PS3 hdmi a Samsung T220HD

Witam,

Z góry przepraszam jeżeli wybrałem zły dział więc w razie draki prosiłbym o przeniesienie tematu do odpowiedniego miejsca.
Sprawa wygląda tak, posiadam monitor Samsunga model T220HD. Na stronie producenta widnieje informacja iż monitor posiada HDCP.
I tutaj zaczynają się problemy. PS3 mam podłączone w chwili obecnej kablem komponentowym. Próbowałem podłączyć go kablem HDMI, ale niestety bez żadnego rezultatu. Jedynie jest czarny ekran nic więcej.
Dodam, że testowałem konsole na telewizorze i bez problemu działał na wybranym kablu, baa na innych także śmiga. Z racji tego, że mój monitor nie posiada natywnej rozdzielczości FHD jest skalowanie jedynie do 1080i. Próbowałem na innym telewizorze zmienić rozdzielczość na 720p i zostawić taką, a następnie podłączyć go do mojego monitora jednakże bez skutku jest czarny obraz i nic więcej.
Próbowałem także podłączyć to za pomocą przejściówki HDMI-DVI, ale także nie działa. Mimo, że HDCP jest. Ogólnie to ręce mi opadają, bo nigdy nie miałem takich problemów zazwyczaj wszystko udało mi się ustawić jednakże tutaj wymiękam :E
A dodam jeszcze jedno, sprawdziłem tryb serwisowy i widnieje informacja HDCP :SUCCESS

Pozdrawiam
incredible jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online