Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.02.2016, 13:05   #181
dune2
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.03.2012
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez seku Podgląd Wiadomości
zasilacz OK b.dobry

leman39 chyba nie ma co drążyć tematu bo kolega nie bardzo wie o czym piszesz

dune2 ja bym zaczął od wyjęcia napędów z obudowy rozebrania przeczyszczenia przesmarowania i zobaczysz efekty.

jeśli uważasz nadal że to problem sfotu który coś blokuje to daj znać do jakich efektów doszedłeś bo ja się z czymś takim nie spotkałem

czy w/w/ napędy zamykałeś "tacką ?" a nie przyciskiem bo takie objawy kiedyś widziałem przesilone mechanizmy

próbowałeś z ImgBurn programowo otwierać zamykać ?

To że nie wiedziałem o czym On pisze to raz a dwa że nigdy nie czyściłem i nie smarowałem napędów optycznych dlatego boje się że jak to źle zrobie to uszkodze obie nagrywarki.Komputer ma dobra obudowę bo to Fractal Design Define R4 wypełniony matami ochronnymi wieć kurzu w środki praktycznie nie ma.

http://www.komputronik.pl/product/16...zasilacza.html

Co do zamykania tacek to bywało różnie i możliwe że cześciej odbywało się to bez przycisku.Miałem jednak w życiu wiele nagrywarek i nie spotkałem się jeszcze z takim objawem i to w dwóch jednocześnie.Dlatego właśnie stawiam na problem z oprogramowaniem a że jedyny program antywirusowy jaki posiadam to "360 total security" dlatego jest on głownym podejrzanym
http://www.dobreprogramy.pl/360-Tota...ows,53902.html
Poza tym używam skanerów typu search and destroy czy Malwarebytes Anti-Malware które nie monitorują na bieżąco komputera dlatego nie sądze by miały jakiś wpływ na napędy.

Otwierania z ImgBurn nie próbowałem ponieważ wypalam poprzez nero ale systemowe "wysuń" daje te same objawy co przycisk.
Gdy sie zablokują to trzeba wielokrotnie przyciskać czasem nawet 20-30 razy zanim tacka wyjdzie.Co ciekawe dzieje się to nieregularnie i innego dnia otwieraja sie od razu.Czasem bywa że tacki obu nie chcą się od razu otworzyć a czasem tak że tylko jedna z nich "marudzi"

Z linuxem mogę spróbować i odpadle go wtedy gdy nagrywarki będą akurat blokowały wysunięcie tacki.

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 25.02.2016 o godz. 13:19
dune2 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online