Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.02.2016, 21:40   #14
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion
To nadal musi podmienić adres strony, a ślepy nie jestem. Nie da się mnie złapać na typo squatting, phishing itp. Jestem cholernie nastawiony na nie do wszystkiego w życiu, nieufny i sprawdzam wiele rzeczy.
No właśnie nie musi... Jak Ci podmienią DNSy to wpisując www.mbank.pl nie zostaniesz przekierowany na IP mbanku a IP fałszywej strony, która będzie wyglądała identycznie jak oryginalna...

Cytat:
Jest dosłownie kilka wyjątków i tylko pochodzących z tej samej domeny.
Czyli włamanie się na stronę gdzie masz odblokowane sprawi, że złapiesz syfa. Zresztą nie tylko przez JS można się wbić. Są różne błędy i czasami zwykły HTML może spowodować wywalenie się przeglądarki i wstrzyknięcie kodu. Tak samo z dodatkami do FF. Myślisz, że one nie mają błędów?

Cytat:
A to czy aktualizuję czy nie to naprawdę ma znaczenie marginalne.
I tu się mylisz.
Cytat:
Przeglądam logi na routerze (dziś zło jest bardzo rozmowne).
Myślisz, że taki malware nie posprząta po sobie?

Dla mnie takie podejście jest nieodpowiedzialne.