Cytat:
Napisany przez grzeniu
Jak by cię było stać na Veyrona czy teraz Chirona, to byś sie nie przejmował paliwem, czy oponami.
A jak nie, to kup se pedałkę
Ciekawe ile zyska na szybkości Chiron mając 300 KM wiecej od Veyrona? Cyknie 450? Te 300 KM to niby dużo, ale na tym pułapie, to może znaczyc całkiem niewiele.
|
Cytat:
Napisany przez M@X
Jarsonu, grzenio dobrze mowi. To nie auto dla nas. To dla tych kilkuset na swiecie, dla ktorych nie stanowi to problemu. Kwestia skali ;-).
|
Nie można uogólniać "jak to ma, to go stać". Są tacy, co mogą kupić mercedesa a jeżdżą oplem. I takich będzie stać na wszystko do tego opla. A inni, zarabiający co do grosza tyle samo, kupią ferrari żeby się pokazać. I będą odkładać przegląd w ASO, bo dla nich będzie za drogi.
Nie zakładajmy, że wszyscy kupujący Veyrona są krezusami. Na pewno znajdują się tacy, którzy dla prestiżu kupują go mimo że nie powinni.
Cytat:
Napisany przez nimal
dlatego jezdze Oplem
a tak na serio, to rozbawia mnie, jak widze Audi Q7 na lysych oponach albo BMW 750i w gazie... albo mnie stac albo nie, trzeba sie zdecydowac
|
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Mnie bawi każdy "supertuningowiec" kupujący felgi (przykładowo) 18 do swojej (przykładowo) corsy lub bory (koniecznie w dizlu, oczywiście przemapowanej) a potem kupuje najtańsze chińskie opony co się nawet do wozu drabiniastego nie nadadzą. 
|
O, to jest właśnie to o czym piszę. To jest myślenie typu: "mam 30 tysięcy, mogę wydać 25 na auto a reszta na eksploatację; ale wtedy będę wyglądał jak ktoś kogo stać na auto za 25 tysięcy. To lepiej kupię za 30 zdezelowany egzemplarz auta, które zwykle chodzą za 40. I będzie za***iście..."