Cytat:
Napisany przez M@X
Zostawilem w krainie nazywanej "przed-dorosloscia" ;-). Podobnie jak wojny konsolowo-pecetowe, androidowo Apple'owe, chec pracowania w korporacji, powierzchowne ocenianie osob i absolutna pewnosc ze moja racja jest najmojsza ;-). Tamze trafila tez rzekoma "przyjemnosc" z jazdy jaka teoretycznie ma zapewnic mi skrzynia manualna. Dla mnie przyjemnosc to to, co jest dla mnie wygodne. To tak jak z moim iPhone'em - nie chce wykonywac dodatkowych czynnosic by cos dzialalo. Lepiej niech samo dziala dobrze i nie zajmuje mojej uwagi ;-).
|
Ja w ogóle przestaję rozumieć spory pomiędzy zwolennikami manualów i automatów. Jeżdżę na co dzień autami z oboma rodzajami skrzyń i nawet nie zauważam różnicy jak się przesiadam - i tu i tu nie muszę się w żaden sposób skupiać na obsłudze. Owszem, na dłuższych trasach wolę automaty, ale dzisiejsze silniki są na tyle elastyczne (nie mam na myśli aut miejskich z silnikami 0,2l), że i w manualu nie trzeba się szczególnie namęczyć. Z kolei automaty są dziś o niebo lepsze i domyślniejsze niż jeszcze przed dwiema dekadami.
Swoją drogą idziesz w nietypową stronę - większość osób z wiekiem zaczyna być coraz bardziej pewnymi, że to oni mają we wszystkim rację, jeśli tak nie masz to należysz do mniejszości, która nie wapnieje w swoich poglądach