Cytat:
Napisany przez A6ATKA
Mam nadziej, że dobrze zrozumiałam. Nagrywarka w wersji 1.00 zaczęła nagrywać płyty audio z błędami, kolega postanowił wgrać Lite-On IHAP 122 W LL06. Po tym zabiegu przestała działać. Przed zabiegiem zrobił Flash Utility, ale Flash Utility tez nie działa.
|
Tak we mgle to wszystko mocno wyjaśnione ... ale spróbuje pomóc na ile potrafię .....
Najprawdopodobniej w czasie konwersji EEprom nagrywarki nastąpiły błędy i zostały uszkodzone dane EEprom ....ten typ\konstrukcja tak lubi się wywalić ...
często taki błąd spowodowany jest przez niepoprawne działanie kontrolera ATA\IDE \adaptera USB\ systemów 64bit ..... "to trudna i kapryśna sztuka "
Bardzo nie dobrze że prawdopodobnie nie zrobił kopii zapasowej oprogramowania EEprom ..bez tego może być bardzo trudno przywrócić napęd do życia....
Niech spróbuje wgrać firmware Plextor PX-L871A fw. 1.00 oprogramowaniem DosFlashV2,0 ... to jedyna szansa na poprawne zainstalowanie oryginalnego
firmware w takim stanie jakim teraz jest napęd ......
Ale po tej operacji może być tak jak mocno jest uszkodzony Eeprom nagrywarki że konwersja do Plextor PX-L871A bez kopii oryginalnego eeprom będzie nie możliwa do wykonania i nawet naprawa sum kontrolnych nie przyniesie żadnego rezultatu, napęd nie będzie działał ........
Można próbować wgrać EEprom od innej nagrywarki PLextor PX-L871A -może jest wtedy szansa na odpalenie napędu ale jak to by działało nie mam pojęcia ......
Tyle mogę podpowiedzieć \ link do firmware Plextor PX-L871A 1.00 wysłany na PW .
powodzenia !