Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.03.2016, 12:32   #10
DarkSlide97
Kiedyś to było

Data rejestracji: 17.11.2013
DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Dzięki za rady

Cytat:
Po pierwsze: Waszmość musisz się zdecydować w jakim stylu ma być utrzymany. Czy realizm+szkło czy pedalizm+szkło. Jeśli realizm to czym prędzej wywal te wyprane z kolorów i nierówne plastry miodu. Jeśli brzydzizm, to zastąp ikony na pasku płaskimi.
Plastry miodu wywaliłem, nie miały tych skrótów których potrzebuję.

Cytat:
Po drugie: pasek musi się komponować z tapetą. W tej chwili krzyczy z ekranu. Więc albo poszukaj odpowiedniej tapety, albo zmień jego kolor na neutralny (czarny lub biały, z maksymalnym alfa na jaki pozwala Windows 7).
Zmieniłem sobie kolor na czarny. A z tapetą to nie takie proste, bo tapet akurat mam masę i ustawione żeby się zmieniały co 10 minut

Cytat:
Po czwarte: ukryj te zbędne ikonki w tray. Flagę od ostrzeżeń, pasek językowy (strasznie kłuje w oczy jego niewyśrodkowanie). Data jest paskudna i można z niej zrezygnować zostawiając sam czas skoro masz zamiar używać Rainmetera. Ładniej też moim zdaniem wygląda pasek z mniejszymi ikonami.
Jak ukryć to centrum akcji? W ogóle z tego nie korzystam, męczy mnie tylko że nie mam antywirusa i wyłączyłem aktualizacje...
Pasek zmniejszyłem, głównie żeby zrobić wrażenie "większej rozdzielczości" (że się więcej na ekranie mieści).

Cytat:
Po piąte: tapeta jest w zbyt niskiej jakości (została przeskalowana z wyższej, niepotrzebnie zachowując taki stopień ostrości, tym bardziej że widać na dodatek artefakty z JPEG).
Zapewniam, że na żywo tapeta wygląda bardzo dobrze - po prostu screen jest z painta, który kompresuje wszystko i nawet głupie napisy mają poszarpane krawędzie i wyglądają nieciekawie.

Cytat:
Po szóste: poszukaj na deviantart porządnych modułów. To co załadowałeś jest ohydne (data w miarę ok, ale to co jest niżej czyli pogoda i ten bezpłciowy "zasobomierz" są dramatyczne).
Pogodę zmieniłem. Natomiast nie wiem co masz do zasobomierzy - wg. mnie wyglądają całkiem dobrze. Ty jakich używasz?

Cytat:
Po siódme: zamiast ikon na pasku, osadź je w menu start albo na docku. Wg. mnie to jest wygodniejsze bo nie zajmuje miejsca na dole dla odpalonych programów.
Właśnie ikony na pasku są wygodniejsze, bo nie trzeba przełączać się do pulpitu żeby jakiś uruchomić. No ale jak kto woli

PS Nie zapomniałeś o czymś?

DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN
DarkSlide97 jest offline   Odpowiedz cytując ten post