Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.04.2016, 07:10   #4
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez blackened2687 Podgląd Wiadomości
Więc, przestudiowałem zadane pytania:

1. O przyciąganiu okien jeden do jednego.

2. O niewidzialności napędów USB w reżimie ASPI.

Przyciąganie okien można zrealizować, ale czy tak to koniecznie? Kodu dla tego zdarzy się napisać niemało (piszę na czystym C wykorzystując Win32 API).

Co do niewidzialności napędów USB w reżimie ASPI, to jest właściwością tego interfejsu. W ten czas, kiedy on opracowywał się, napędów USB było bardzo małe i każdy producent pisał indywidualistyczne sterowniki dla swoich urządzeń. Wariant ASPI od Nero, pracujący z USB, zgłasza się zaledwie wrapperem dla SPTI, tak że sensu w nim nie ma. Jeśli prawdziwy ASPI może być wykorzystany z niektórymi starymi wrednymi kontrolerami ATA, z którymi w SPTI mogą być problemy, to nowsze realizacje ASPI nie mają sensu w tych wypadkach, ponieważ wszyscy oni zgłaszają się wrapperami SPTI. Również odłączyłem Device Detection w reżimie ASPI, ponieważ to może doprowadzić do okropnych błędów i pełnego zamrażania Windows w razie prawdziwego ASPI od Adaptec.

Wszystkim kolegom ogromna wdzięczność za doświadczenia z ASPI!

Co jeszcze można dodać? Funkcji nagrywania i testowania płyt dodać nie potrafię, uprzedzam od razu.
Dla mnie okienka przyciągające są bez znaczenia...a więcej kodu to więcej problemów (zosieńko otwórz okienko zupełnie mi wystarcza... )

ASPI -wszystko jasne

Funkcja nagrywania i testowania płyt ... jestem na TAK zwłaszcza testowania BluRay na Pioneerach

Przy okazji PioneerDVR-116DBK rano sprawdzany\testowany....

DVRTool v1.0 - firmware flashing utility for Pioneer DVR/BDR drives-2016-04-10_06-33-52.png

DVRTool v1.0 - firmware flashing utility for Pioneer DVR/BDR drives-2016-04-10_06-34-18.png

DVRTool v1.0 - firmware flashing utility for Pioneer DVR/BDR drives-2016-04-10_06-35-02.png

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline