Cytat:
Napisany przez Zebir
Uniemożliwia instalowanie aktualizacji przy zamykaniu, czyli aktualizacje w ogóle się nie instalują, czy instalują przy starcie systemu? Jeśli przy starcie to chyba gorzej? Szczerze to już nie pamiętam jak to dokładnie działa w win 7.
|
Podobnie jak w Vista. Jeśli sam nie ustawisz w menu z aktualizacjami to po pobraniu wymusi na tobie instalację od razu lub przy starcie systemu (w Viście dodatkowo przy zamykaniu systemu).
Nie wiem po co w ogóle aktualizować siódemkę po SP1, ale jak ktoś dzięki temu placebo śpi spokojniej to czemu nie.
Cytat:
A propo komuś to przeszkadza? Co prawda nigdy z tych opcji nie korzystałem ale żeby od razu wywalać A przepraszam z "wyśli do Pulpit" to często korzytałem za czasów gdy jeszcze lubiałem miec zaśmiecony pulpit wszelakimi skrótami.
|
Przeszkadza perfekcjonistom. Lubię porządek i u mnie to teraz wygląda tak:
Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze wywalić "przywróć poprzednie wersje", "udostępnij" i przesunąć malwarebytes wyżej pod "chwasta" (zresztą nie tylko to bym poprzesuwał, ale na razie się znudziłem, wrócę do tego pewnie dopiero za kilka miesięcy

).
Cytat:
|
Taki podobny skrypcik to by się przydał do win10 do zablokowania całego bullshitu włącznie z automatycznym instalowaniem aktualizacji etc, ale temu systemowi to już raczej nic nie pomoże.
|
Nie da się fizycznie. Takie były założenia projektowe. Nie wiem jak jest teraz, ale na po premierze 10tki, wersja home mi po restarcie sama włączała usługę windows update, którą wcześniej wyłączyłem. Jestem pewien, że wyłączyłem ją także w Windows 8.1 WB na Intelopatyku, czymś się zajmowałem i nie zauważyłem że gnida się potajemnie połączyła z jakimś bałwanem z niezabezpieczoną siecią i pobrała aktualizacje. Przy zamykaniu systemu zrobiłem TAKIE oczy... i godzina z głowy...