Dyskusja: [FAQ] Stare, ale jare!
Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.04.2016, 10:22   #361
dune2
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.03.2012
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
NEC ND
Używane to zawsze ryzyko \ wybieraj oferty z gwarancją rozruchową lub umawiaj się na taką \ przy dostawie Inpost zwrot darmowy na Allegro ..

Pioneer 106DB-po pierwsze OEM Medion- obowiązkowo crossflash do oprogramowania Pioneer\ ten napęd z ery płyt DVD+R x4 i x8 więc brak wsparcia dla nowych płyt DVD oraz nie ma wsparcia dla płyt DVD DL ale do CD-R świetny....
Do płyt DVD DL szukaj powyżej DVR-109~~217 (109 tylko Verbatim MKM003)

LiteOn iHAS 124 E\EU\EUV - ja ich nie lubię ale CD dobrze nagrywa z DVD jest bardzo rożnie ..
Spoko to tam małe kwoty takie ryzyko nawet jest ciekawe bo jest dreszczyk emocji na co się trafiło czyli na perełkę czy złom
Byle ten konwerter na usb działal bo go zamówiłem w tym net-s i czekam na info o odbiorze.
https://www.net-s.pl/index.php?id=3&...-SATA-DUAL&w=c
Płyty cd to u mnie mały procent a jak już to bdr209 nieźle sobie radzi na niektórych płytach.Tak więc 106DB sobie odpuszczam.

Do dvd dl szukać powyżej 109 czyli mój dvr-212 powinien być ok ale muszę sprawdzić jego stan bo swoje już w życiu wypalił ale od paru lat już mało używany.

LiteOn iHAS 124 E\EU\EUV z dvd bywa różnie ? a jest jakaś "współczesna" nagrywarka która dobrze pali dvd ? 124 eu to koszt 60 zł za nówkę więc nawet do samego testowania się przyda. Wersja F wyraźnie lepiej nagrywa dvd ? Czemu wersja F jest tak kiepsko dostępna ?

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 12.04.2016 o godz. 10:24
dune2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online