Cytat:
Napisany przez icemac
witajcie
mam pytanko dotyczące osuszacza (nie pochłaniacza wilgoci  ) - ma ktoś ? jakiś firmy poleca ?
mieszkanie mam ze 100m2 mój wybór padł na:
DEDRA DED9903 ten 320W do 90m2
lub DEDRA DED9905 ten 740W do 220m2
nie wiem co będzie rozsądniejsze w zakupie ... cenowo drugi 2x pierwszy, wydajnościowo też
wilgoć mam dość sporą - poniemiecka willa, koło parku, jakiegoś ścieku
dzięki za info
|
Mam obecnie juz tylko jeden kompresorowy mialem 2 rozne i moge sie podzielic doswiadczeniem , dosc sporo wilgotnosci to nie okreslenie kup wilgotnosciomiez zeby wiedziec co masz robic i ile masz % jej tam bo domysly sa do niczego , wez pod uwage ze jak masz dzielone mieszkanie lub domek to i tak odessasz tylko z tego pomieszczenia i pomieszczen dookola osuszacza zakladajac ze bedzie tam przeplyw powietrza lub pootwierane na osciez drzwi mam taki dimplex ktory zbiera 10L/24h 30*C@80%wilgotnosci mocy ma 240w w zasadzie to sam kompresor i wiatrak wiec nie ma co tam tego pradu za bardzo pobierac i nie wiem czy jest sens sie pchac w taki co pobiera 750w bo prad tez nie jest za darmo .Mam w domu wilgotnosciomez jesli mam potrzebe to go wlaczam od 24 do 6 rano na cykl ciagly w domku jednorodzinnym pietrowym ktory ma ~100m2 powierzchni parterowej i wilgotnosc spada z 80paru % na 60pare wody mam oklo 1L kazdorazowo po pracy ciaglej
dokladnie to cos takiego http://www.adverts.ie/other-home-gar...difier/5222595
Ostatnio zmieniany przez misiozol : 19.04.2016 o godz. 11:39
|