Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.04.2016, 14:11   #681
arhvz
Data rejestracji: 19.04.2016
arhvz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam Panowie,
Będę wdzięczny za Waszą opinie oraz ew. dodatkowe informacje na temat nagrywarki zewnętrznej Pioneer BDR-X09T. Wiem że kilku użytkowników forum już ją posiada.

Najważniejsze dla mnie informacje to jakie dokładnie nośniki wspiera, czy obsługuje BDXL i M-Disc, oraz jaka jest jakość nagrywania. W Internecie jest sporo sprzecznych informacji na ten temat, sklepy podają że nie ma wsparcia dla BDXL, na formach można się spotkać z informacją że wspiera. Odrobiłem pracę domową i teoretycznie jest to BDR-209EBK w zewnętrznej obudowie. To co mnie jednak niepokoi to że w odróżnienia od drogich napędów BDR-XU03 czy BDR-XS06, brak jakichkolwiek oficjalnych informacji na jej temat na stronach Pioneera. Nie ma jej na liście wspieranych mediów, nie ma jej na liście aktualizacji oprogramowania, a ma inny soft niż BDR-209EBK – przynajmniej nominalnie.
Nagrywarka będzie wykorzystywana do archiwizacji danych na nośnikach wysokiej jakości, ale musi być zewnętrzna. Zakładam że nie będzie z nią problemu pod OS X.

Ostatnio zmieniany przez arhvz : 19.04.2016 o godz. 14:22
arhvz jest offline   Odpowiedz cytując ten post