Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.04.2016, 22:09   #15
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Widzisz, a mnie się chciało
W jednym kubiku w temperaturze pokojowej mieści się ok 20g wody (choć szczerze myślałem że więcej). To razy 250 m3 daje 5 litrów wody.
Jeśli twój osuszacz wydobył litr, to teoretycznie obniżył wilgotność względną o 20%, jednak w tym czasie ty wraz z rodziną spokojnie oddaliście do otoczenia z powrotem ten litr. Pewnie macie też jakiegoś psa, roślinki itp itd, do tego naturalna wymiana powietrza z otoczeniem, co pewnie skutkuje wyrównaniem wilgotności.
Poza tym popularne higrometry pokazują co chcą. One wymagają okresowej kalibracji, a te w wersji gadżet nawet nie mają takiej opcji chyba. Poza tym i tak nikt nie ma czym tego skalibrować....

Moje zdanie jest takie, że tego typu urządzenie nie ma sensu. Jest tego jeden plus - Icemac może se produkować wodę do akumulatorów do swoich rzęchów