Dyskusja: [FAQ] Stare, ale jare!
Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.04.2016, 13:40   #406
dune2
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.03.2012
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Myślę że problemem jest to że przywykłem do wyników lite-on i dlatego testowanie benq wydaje mi się niejasne.Muszę sprawdzić tego benq dw1640 i porównać wyniki ale troche uciążliwe jest przepinanie nagrywarek bo w tym starym kompie mam tylko jedno IDE.
Co do adapterów to ten ide/sata nie pozwolił mi przeprowadzić do końca aktualizacji benq dw1650 bo wyskakiwał błąd połączenia i dopiero podpięcie bezpośrednio pod port IDE przyniosło sukces.
A ten nowy adapter usb działa bardzo dobrze bo jak widac na fotce testuje na nim lite-on SHM-165H6S ale o próbie aktualizacji firmware nawet nie myśle bo program hwinfo64 nie widzi tej nagrywarki w wykazie a to oznacza że to podłączenie jest takie nie do końca "prawidłowe".
No ale na czas aktualizacji mogę podłączyć każdy napęd do portu ide w starym kompie.
Mam w planie kupić także kontroler PCI dzięki któremu będe miał miejsce na kolejne dwa napędy IDE.
http://www.komputronik.pl/product/77...x2_4World.html
Szkoda że wszystko to muszę robić na starszym kompie no ale tak jak pisałem wcześniej moja rewelacyjna obudowa w nowszym kompie ma miejsce tylko na dwa napędy.

Musze się pochwalić że przed chwilą kupiłem za 30 zł z wysyłką dwie nagrywarki:
NEC ND-4571A
SONY DW-Q30A

Zaczynam sie w tym gubić zwłaszcza że wyniki testów są znacząco różne i nie mam tu na myśli różnice miedzy lite-on i benq ale same lite-on dają różne wyniki podczas testowania tych samych płyt.
Pytanie teraz który model najbardziej miarodajnie testuje tak aby jego wyniki uznać za prawdziwe ?
Może za pewne uznać tylko testy zrobione tym nowiutkim bo prosto ze sklepu lite-on ihas124 FU ?

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 21.04.2016 o godz. 13:46
dune2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online