Cytat:
iHAS 124D - to pasek najprawdopodobniej - w tych modelach to się często zdarza.....
|
Z tym paskiem da się coś zrobić ?
Co do BDR-207DBK to spróbuję przepiąć pod inne sata ale możliwe że pada bo też czasem ma problem z wysuwaniem tacki.Ciekawe że niemal jednocześnie problem z wysuwaniem tacki pojawił się w nim i w ihas124 D możliwe więc że coś nie tak z płytą główną.
No ale to się wyjaśni bo zamiast ihas124 D siedzi już tam nowiutki ihas 124 F. Jeśli w nim będzie problem z tacką to znaczy że to coś z kompem.
Co do benq dw1650 to jest on podpięty bezpośrednio pod IDE więc problem z adapterem odpada.
Może jest już tak zajechany że ma problem z odczytem i dlatego daje takie wyniki.
Sprawdzę tą samą płytę na nowiutkim ihas 124 F i jeśli wyniki będą podobne z tymi na SHM-165H6S to znaczy że benq jest w kiepskim stanie.
Sprawdzę też tą płytę na benq dw 1640.
Nie wiem czy to ma znaczenie ale tą testowaną płytą jest verbatim dvd+r wypalony na stacjonarnej nagrywarce pioneer dvr 555hs.
Może benq nie potrafi poprawnie odczytywać płyt palonych na stacjonarnych nagrywarkach ?
A i czy mógłbyś ustosunkować się do moich pytań odnośnie interpretacji błędów PIF z poprzednich postów ?
Cytat:
Napisany przez seku
na moje OK tego benq 1650 czeka servis jak nie pomoże to zmęczone OPU i do kartonu...
|
Zgodnie z poradą czary2mary kupiłem na allegro z 6 miesięczną gwarancją tak więc teoretycznie mogę reklamować

To ta aukcja
http://allegro.pl/kultowy-dvdx16-ben...115999534.html