Dyskusja: [FAQ] Stare, ale jare!
Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.04.2016, 14:31   #441
dune2
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.03.2012
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
SH-202 dośc dobrze ? obecnie to mój lider a troche tych nagrywarek już mam
Chciałbym mieć taką która lepiej pali

NEC 4571A przyszedł wczoraj ale nie wyrobiłem się z przetestowaniem.Postaram się dziś potestować ale podchodzę do sprawy sceptycznie
Benq d1650 tez miał palić świetnie a ten na który traflem jest słaby.No a drugi dw1640 ma problem z wysuwaniem tacki i akceptacją płyt bo najczęściej "wypluwa"
Kupując starocie pewnie wazniejszy stan optyki danej sztuki niż to który model był udany.

Wczoraj walczyłem głównie z tym kontrolerem.
http://www.komputronik.pl/product/77...x2_4World.html
Walka dotyczyła oprogramowania na załączonej płycie bo za diabła nie chciało działać z moja 64bit Vistą.Dopiero ściągnięcie sterowników ze strony producenta pomogło ale nie obyło się bez konfliktów i początkowo instalacje kontrolera "uświetnil" blue screen.Już myślałęm że nic z tego nie będzie ale po którymś restarcie zaakceptowało sterowniki i ten kontroler.Nie można bootować z napędów podłączonych do portów ide tego kontrolera ale jakoś to przeżyje.
Ciekawe czy aktualizacje firmware da się robić.
Generalnie jestem zadowolony bo poza portem ide na płycie abita doszły dodatkowe dwa czyli w sumie trzy a to już sporo zwłaszcza że moja obudowa pomieści tylko 4 napędy a nie 5 jak początkowo myślałem
Nie ma jednak problemu bo mam adapter ide/sata oraz ide/usb tak więc otwierając bok obudowy stawiam sobie napędy na stoliku i można testować większą ilośc napędów bez ciągłego ich przepinania.Niedługo wydam więcej na płyty do testów niż na napędy

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 26.04.2016 o godz. 14:46
dune2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post