Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem nagrywarki DVD Lite-On iHAS324-17 FU (data produkcji październik 2015). W sumie nie mam się do czego przyczepić poza jedną kwestią... Nie wiem czy jest to wada (może trafiłem na wadliwą sztukę?) czy po prostu ten model jest tak zaprojektowany... Otóż chodzi o tackę, a konkretnie o prędkość jej wysuwania i wsuwania - jest ona naprawdę bardzo duża, z taką się jeszcze nie spotkałem. Gdy nacisnę przycisk, żeby się wysunęła, robi to tak szybko, że aż się boję że zaraz wypadnie. Gdy znowu nacisnę przycisk, by się wsunęła, to sytuacja jest podobna, aż jest taki mocny trzask i prawie cała obudowa mi się trzęsie (to pokazuje z jakim impetem się wsuwa i wysuwa). Czasem mam wrażenie, że sama chce się zniszczyć.
Nagrywarka jest oczywiście prawidłowo zamontowana, wszystkie 4 śruby solidnie dokręcone. Na pewno kłopot nie leży w montażu. Przez ostatnie lata testowałem parę nagrywarek, m.in.:
Pioneer DVR-221BK
Lite-On iHAS124-14 EUV
Asus DRW-24F1ST a
...oraz w mojej starej "budzie" Lite-On DH-20A4P (DH-20A4P09C)
Żadna, podkreślam - żadna nie miała takiej prędkości wysuwania tacki jak omawiany iHAS324-17 FU. I teraz pytanie - to wadliwa sztuka czy po prostu ten model tak ma?
|