Cytat:
Napisany przez M@X
Nareszcie umylem Edwarda i zmierzylem spalanie. Wychodzi 12,5 l / 100 km. Nie jest zle, myslalem ze bedzie gorzej! 
|
To tyle co mój 40% cięższy czołg z silnikiem 3.3

Ale z drugiej strony - moc mają podobną, a mnie się zwykle zanadto nie spieszy; a jak się spieszy to lekko 16 wciągnie. W związku z tym wynik wcale nie jest zły
Cytat:
Napisany przez M@X
grzeniu, jego zakres to 8-15, wiec jestem gdzies w polowie stawki. Gdzie mi sie nie spieszy tam prawym pasem emerycko, a gdzie mozna to do podlogi.
Plus jest taki, ze na lewym pasie wszyscy zjezdzaja z drogi, wiec na ogol i tak na miejscu jestem szybciej niz chcialem.
Poza tym i tak jest oszczednie, bo w gre wchodzily jeszcze 350Z, Impreza WRX STI, Jaguar X-Type i... Mustang  .
|
Pisałeś tylko o X-Typie wcześniej - jakbym wiedział, że rozważasz również Imprezę, serdecznie bym polecał

350Z też jest zresztą świetny, choć ma kilka wad. W Mustangu nawet nie siedziałem, nie chciałbym jednak mieć takiego auta - po pierwsze z uwagi na spalanie, następnie ze względu na prowadzenie - zbyt łatwo zaparkować nim na poboczu w miejscu drzewa. Poza tym amerykańska klasyka, bo przy tym wszystkim jest piękniejszy niż pozostałe omawiane (oczywiście najbardziej modele z lat 60 i 70-tych, ale i nowy jest niebrzydki).