Cytat:
Napisany przez golanek
Dziękuję bardzo za pomoc. U mnie każdy nośnik (nawet te które są ostatecznie całe odczytane) strasznie mieli na początku. Kilka razy opu przesuwa się po prowadnicy do przodu i do tyłu. DVD+R YUDEN000-T02 booktype niezmienione czyta całą. Najgorzej jest z płytami DVD+R, które maja zmienione booktype na DVD-ROM.
|
Cytat:
Napisany przez golanek
Na pr-kach opu są różne wartości rezystancji. Można spróbować wyregulować optiarca do podobnego poziomu. Ale nie wydaje mi się, że wpłynie to na rozpoznawanie płyty. Twoje testy utwierdziły mnie w przekonaniu, że te opu są różne.
|
Ewidentnie lasery mają jakieś inny soft albo najpewniej ustawienia ..stąd bardzo długo "szukają\rozpoznają \odczytują nośniki " Ale nie zawsze tak jest -mam OPU od jakiegoś AD-726xS i AD-728xS które działają bezproblemowo.....
Może to dotyczyć pierwszych wersji napędów \laserów do tych typów , tak jak pisałem zdarzało się że przełożone z rożnych rewizji hardware iHAS B również potrafiły podobne problemy stwarzać .....
Być może tak samo jak napędy modyfikowano\ poprawiano\zmieniano ustawienia \ wersje laserów do nich ......trudno coś pewnego powiedzieć bez dokładnych danych projektowych i konstrukcyjnych\modyfikacji tych napędów ....
Też raczej nie stawiam żeby zmiana rezystancji coś zmieniła...