Cytat:
Napisany przez andy
DO takiej jazy jaką chcesz robić (las, noc) to śmiało można brać to co Demek kiedyś polecał http://solarforce.eu/latarka-solarfo...80lm-p-94.html
Co do ceny. Jak widzisz prawie 200zł, do tego dolicz aku i ładowarkę. Do szybkiej jazdy w lesie to imho minimum.
Dla swojej jazdy (drogi utwardzone, asfalt, rzadko las w nocy a jeżeli już to raczej spokojna jazda), to wystarczy mi moja Scream2 od Mactronic. Nie musiałem kupować aku (ok 20zł dobrej jakości z zabezpieczeniem) czy ładowarki (ok 100zł). Baterie jak na razie wykorzystane kosztowały mnie max 20zł.
Są oczywiście inne firmy ale jak byś chciał 1.5k lub > 2k to raczej szykuj 500zł (same światło), do tego oczywiście zestaw ładujący.
|
Ładowarkę do aku mam BC 700 - wiec raczej dobra... więc kwestia tylko doboru lampki odpowiedniej i z tego co widzę dodatkowo uchwytu
Trudno jak trzeba to się dokupi - tyle się na rower wydało, to nie będę żałować na dobrą lampkę...
Co do cen lampek - tak do 300 zł jeszcze cenę przełknę... ale te po 750 zł to lekkie przegięcie.... dla amatora jazdy rowerem.... i chyba mi aż 2k lumenów nie potrzeba