Cytat:
Miał ktoś z Was okazję przedłużać umowę w play i wynegocjować lepsze warunki niż to co oferują na stronie?
|
Tak i to dosyć niedawno.
Cytat:
Z tego co wszyscy mówią to play daje wszystkim te same warunki i nie ma szans na lepszą ofertę.
|
Trza umić negocjować!
Moja strategia wypada tak:
Na miesiąc przed końcem wysyłam e-mailem wypowiedzenie w którym piszę, że z końcem obowiązującej umowy rezygnuję i proszę o przeniesienie mnie na kartę.
Po 30 minutach otrzymuję informację, że przyjęli zgłoszenie i ktoś ze mną niedługo się skontaktuje.
Na drugi dzień mam telefon z ich zboku. Niestety nie mam czasu i nie odbieram. Próbują jeszcze kilka razy jakoś później i w końcu się dodzwaniają.
Proponują mi to samo co na stronie- LOOOOOOL. Zbywam ich.
Kolejne próby, ta sama gadka itpe...itede. Parę dobrych dni spokoju i wysyłam zgłoszenie aby ktoś z działu handlowego się ze mną skontaktował bo chciałem przedłużyć umowę - w opisie piszę co bym chciał.
Na chyba drugi dzień odbieram i okazuje się że....niestety ale nie mają takiego pakietu - standardowa gadka.
Do trzech-czterech dni przed końcem umowy mamy ciche dni - tzw. foch. Potem dzwonią i coś niby więcej mogą zaoferować ale dla mnie to dalej nie to co chciałem. Ładnie ich zbywam i mówię, że się zastanowię i oddzwonię w ostatni dzień obowiązywania umowy.
Ostatni dzień. Czekam, czekam bo może sami zadzwonią....ale NIC, NUL, ZIRO. Dzwonię żeby wybadać sytuację - miałem już na oku nju. Okazuje się że mogą mi zaoferować takie warunki:
- Umowa na czas nieokreślony z miesięcznym wypowiedzeniem
- 29zł/m
- nielimitowane połączenia na komórki
- nielimitowane połączenia na stacjonarne
- nielimitowane SMS i MMS na komórki
- 5GB internetu
"Morzna?! MORZNA!"